Yaşam Alanlarını Şık ve İşlevsel Hale Getirecek Askı Modelleri

Yaşam alanlarında işlevselliğin önemi son dönemlerde iyiden iyiye arttı. Çünkü artık kullanılan alanların değeri daha fazla. Bu nedenle bir alanı dekore ederken o alana sadece görüntü olarak değil, özellik olarak da dokunmak gerekir. Mutfak ve banyolar başta olmak üzere tüm alanlarda kullanılabilen askı modelleri, farklı özellikler sunar. Saklama, depolama, sergileme ve hatta ısıtma özelliği olan bu ürünleri yaşam alanlarınızda kullanarak fonksiyonel bir ortam oluşturabilirsiniz. Bu yazımızda farklı, özellikli ve işlevsel askı modelleri sizi bekliyor.

Evler ve iş yerleri başta olmak üzere tüm alanlarda kullanıcı dostu tasarımlar artık daha fazla kullanılıyor. Yaşam alanlarını kişiselleştiren, hijyenik tutan ve estetik bir görüntü katan askı modelleri, birçok konuda size yardımcı olur. Örneğin; banyolarda bornoz askısı olarak kullanabileceğiniz modeller suya ve neme karşı dayanıklıdır. Bu sayede bu alanlarda bornoz ve havluları asabilirsiniz. Banyo gereçleri, kozmetik ürünleri, kağıt havlu rulolarını yine farklı özellikler sunan askılar sayesinde depolayabilir, mutfaklarda ihtiyacınız olan alanı askılar sayesinde elde edebilirsiniz. Şimdi bu kısa örnekleri biraz daha açarak askı modellerinin avantajlarına birlikte bakalım.

Fonksiyonel Askı Modelleri

Askı modelleri
Farklı markalarca üretilen askı modelleri, çok amaçlı kullanım sunar.
  • Yaşam alanının dekoruna göre seçim yapabileceğiniz askı modelleri, genellikle çelik, ahşap, bambu veya plastik malzemeden üretilir. Farklı ölçü ve şekillerde sunulan askılar, yapışkanlı, vakumlu veya monte edilebilen türlerde olur. Duvara monte edilen askı türleri genelde daha büyük alan sunar ama montaj kısmı diğerlerine göre uğraştırıcıdır.
  • Havlu askısı ya da bornoz askısı olarak adlandırılan ve çok bölmesi olan askı modelleri, genellikle paslanmaz çelikten üretilir. Fayans üzerine veya kapı arkasına asılabilen modelleri mevcuttur. Ayrıca kancalı askı modellerini sadece banyolarda değil, evdeki tüm kapıların arkasında kullanabilirsiniz. Bu sayede günlük kıyafetler ve diğer eşyalar için ekstra alan elde etmiş olursunuz.  
  • Duş kabinleri için özel olarak tasarlanan askılar farklı özellikler sunar. Çok katlı, kabin üstü veya köşe askısı olarak bulabileceğiniz modeller, duş ürünleri için alan oluşturmanızı sağlar. Bu alanlara şampuan, saç kremi, sabun ve kişisel bakım ürünlerini yerleştirebilirsiniz.
  • Banyo ve mutfak askı modelleri, genellikle plastik veya bambu gibi doğal malzemelerden üretilir. Metal olan askı modelleri de yine bu alanlarda tercih edilir.
  • Mutfakta yemek hazırlarken ve sonrasında çokça kullanılan rulo kağıtlar için özel askılar bulabilirsiniz. Şık bir görüntü sunan ve otomatik kağıt veren versiyonları oldukça konforlu bir kullanım sunar. Bu sayede kağıt israfı gibi konuların önüne geçebilirsiniz.
  • Hijyenin oldukça önemli olduğu yerlerde kullanılan askı modelleri, kir tutmaz. Ahşap askı modelleri vernikli ve su geçirmez olduğundan üzerinde fazla toz tutmaz.

Askı Önerileri

Yukarıda bir çok özelliğini saydığımız askı modelleri yaşam alanlarına ufak ama etkili bir dokunuş yapmanızı sağlar. Dekoratif olarak da oldukça hoş bir görüntü sunan önerilerimizi ise aşağıda bulabilirsiniz.

1-) Dekoratif Ahşap Askı

Askı modelleri - Dekoratif ahşap
Dekoratif ahşap askılık banyonuza farklı bir hava katmak için doğru seçim olacaktır.

Tamamen ahşaptan üretilen dekoratif askılık, su ve nemden zarar görmez. Havlu için özel bölümü dışında üst bölümdeki raf kısmı; temizlik ürünleri, kişisel bakım ürünleri ve biblo gibi ürünler için uygundur. Banyonuza farklı bir hava katmak için bu ürün doğru seçim olacaktır.

2-) Dolap Kapağı Havlu Askılığı

Askı modelleri - dolap askısı
Metal havlu askılığı 35 cm genişliğindedir.

Mutfak ve banyo dolap kapakları ile uyumlu olan metal havlu askılığı, krom nikelaj kaplamadır. Suya ve neme karşı ekstra dayanıklıdır. Özel tasarımı sayesinde işlerinizi yaparken havlunun her an elinizin altında olmasını sağlar.

3-) Çok Amaçlı Askı

Çok amaçlı askı
Çok amaçlı askının montajı oldukça basittir ve uğraştırmaz.

Şık ve kullanışlı askı arayanlar için bir önerimiz var sırada; çok amaçlı ferforje askı.  Mutfak ve banyodaki küçük malzemeler için kullanabileceğiniz sepet ile 6 adet kancadan oluşan set oldukça kullanışlıdır. Havlu, bornoz, şampuan, saç maşası gibi banyo gereçleri ile kepçe, kaşık, tuzluk, baharatlık gibi mutfak gereçleri için harika bir çözüm sunar.

4-) Kancalı Askı

Kancalı askı
Kancalı askı 42 cm yükseklik ve 26 x 10 cm genişlik sunar.

Duşa kabin içerisinde veya banyo duvarında kullanabileceğiniz kancalı askı, oldukça geniş bir alan sunar. Üzerinde yer alan kanca sayesinde duş kabini, banyo petek borusu gibi yerlere rahatlıkla asılır. Sabun, sıvı sabun, şampuan, kremler ve makyaj malzemeleri için özel bölmeleri mevcuttur.

5-) 4 Kancalı Askı

4 kancalı askı
4 kancalı askı, paslanmaz malzemeden üretilmiştir.

Metal malzemeden üretilen 4 kancalı askı, nerede ihtiyacınız varsa orası için uygundur. Yapışkanlı olması nedeniyle montaja gerek yoktur. Antre de anahtar, çekecek askısı; banyoda havlu, bornoz askısı; mutfakta kepçe askısı; odalarda ise kıyafet askısı olarak kullanıma uygundur.

6-) Kağıt Havlu Askılığı

Kağıt havlu asacağı
Kağıt havlu askılığı, mutfağınıza düzen getirecek ürünler arasında yer alır.

Yaşam alanlarında en çok kullanılan ürünlerin başında kağıt havlu gelir. Bir yere bir şey döküldüğünde, yemek yedikten sonra veya yemek hazırlarken kağıt havlu en iyi yardımcıdır. Fakat kağıt havluyu doğru yerde konumlandırmazsanız üzerine su damlar veya çocuklar rulolarla oynayarak kağıt israfına neden olur. Tüm bunların önüne geçmenize yardımcı olacak kağıt havlu askılığı, tüm dolaplar ile uyumludur. Montaj derdi yoktur. Ayrıca bardak ve kupaları asmak için alternatif bir alan sunar.

7-) Yapışkanlı 5’li Askı Krom Askılık

Krom askılık
Şık, kullanışlı ve pratik; 5’li krom askı.

Duvar delme, montaj gibi konularla uğraşmak istemiyorsanız yapışkanlı askılar tam size göre demektir. 5’li krom askı, özel yapışkanları sayesinde istediğiniz yere kolayca monte edilir. 5 kilograma kadar taşıma kapasitesi sunar. Ayrıca krom malzeme su ve neme karşı ekstra dayanıklıdır.

8 -) Yapışkanlı Fön Makinesi Askısı 

Fön makinesi askısı
Yapışkanlı askı, fön makinesi ve taraklar için özel bir bölme sunar.

Saç kurutma ve fön makineleri yaşam alanlarında en çok kullanılan aletlerin başında gelir. Fakat küçük banyolarda bu ürünler için herhangi bir alan yoktur. Ancak yapışkanlı fön makinesi askısı ile bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz. Ayrıca büyük banyolarda dolap içindeki alandan tasarruf etmek isteyenler için de bu ürün oldukça kullanışlıdır.

9-) Terlik & Havlu Askısı

terlik askısı
Renkli, kullanışlı ve oldukça pratik; çok amaçlı askı.

Kullanılmayan terlikler, ayakkabılar için ekstra alan açan terlik rafı, yapışkanlı olması nedeniyle oldukça kullanışlıdır. Çok amaçlı olarak üretilen modeli havlu, lif, askılık, elbise gibi ürünler için oldukça uygundur. Bu sayede alandan tasarruf edebilirsiniz.

10-) 2 Katlı Raflı Askılık

2 katlı raf
2 katlı askılık, metal üzerine krom kaplamadır.

Banyonuz için şık ve kaliteli bir askı ihtiyacınız varsa 2 katlı askılık tam size göre! Üzerinde yer alan bölmelere istediğiniz ürünü yerleştirebileceğiniz askılık, havlu ve bornozlar için şık bir alan açmanızı sağlar. Kullanmadığınız havluları katlayarak üst kısımlarında depolayabilir, kişisel bakım ürünlerinizi bu alana yerleştirebilirsiniz.